De werpkist

Voor het fokken van hondjes is een werpkist heel nuttig, want voor een vlotte bevalling is rust van het grootste belang! Zoek dus een rustig plekje uit waar de teef zich op haar gemak voelt en plaats daar een week voor de bevalling de werpkist. Een opstaande rand in de kist voorkomt dat de teef per ongeluk op de pups gaat liggen waardoor ze dood kunnen gaan.
Gebruik je een warmtelamp, isoleer dan de bodem en bedek hem bijvoorbeeld met kranten.

Pasgeboren pups hebben warmte nodig.

Hang de warmtelamp boven een hoek van de werpkist zodat de pups zich kunnen koesteren, maar de teef het niet te warm krijgt. Laat de lamp minstens een week hangen.
De meest ideale temperatuur in de werpkist voor die eerste week is 20-22°C.
Recht onder de lamp is de temperatuur 26-27°C.
Voor moederloze pups is de temperatuur bij voorkeur hoger: 30-31°C.

De Warmteplaat

Wij opteren bij shih-tzu's om een warmteplaat te gebruiken. Deze geeft warmte aan de bodem van de kist waar de pups opliggen. Je kan de temperatuur heel goed instellen met een regelbare thermostaat.
Het voordeel van een warmteplaat is dat de vacht van de shih-tzu niet beschadigd kan worden door de hitte van de lamp als de moeder rechtop staat.

De grootte van een werpkist is afhankelijk van het ras van de hond.
Op onderstaande foto is een werpkist te zien met een omvang van 125 cm op 60 cm en 70 cm hoog met midden een plaat die kan weggenomen worden als de pups groot genoeg zijn.
Het voordeel van de scheidingsplaat is, dat het teefje zich even kan afzonderen van de pups om even tot rust te komen. Het raam in de kist heeft tot doel dat de pups de omgeving kunnen waarnemen. Hierdoor kunnen andere viervoetertjes kennismaken met de pups zonder deze eventueel te verwonden.

Deze kist staat op 4 wielen die kunnen vastgezet worden. Op deze manier staat de kist stabiel en is er geen contact met de koude ondergrond. De kist eens verplaatsen is dan ook kinderspel.

 

Werpkist fokken shihtzu

 

Werpkist fokken shihtzu

 

Termostaat  

Traploze temperatuur regelaar 2-/100% voor gebruik in combinatie met warmteplaten

Met deze traploze regelaar kunt u de temperatuur van een warmtebron regelen. Maximaal 300 Watt (220-240 Volt). Ideaal voor warmteplaten maar ook voor warmtelampen. Reeds gemonteerd op 2 meter snoer (2-aderig).

 

Met standenaflezing 1-7 voor een precieze regeling.

 

Verwarmingspaneel (vloerverwarming)

 

 Volledig in zware polyesterplaat 125w/220v.

Max. oppervlaktetemperatuur 35°c.

 

Deze temperatuur is regelbaar (voetverwarming, kuikenopfok in combinatie met bovenwarmte, slaapplaatsen voor honden, reptielen,...) in combinatie met dimmer of elektronische thermostaat.

  Vloerverwarmingsplaat