Shih-Tzu's kunnen vliegen, maar niet voor lang

 

I Love Diva Of Mystic Wonderland

 

Shih-Tzu's kunnen niet vliegen, ook al denken deze kleine duiveltjes dat ze vleugels hebben. Niets is te hoog, een tafel, een trapje, ga zo maar door. Echte durvertjes zijn het.

Zelf denken ze dat ze op hun pootjes zullen terecht komen, maar een Shih-Tzu is geen kat en het lachen gaat snel over bij het constateren van een kaakbeenbreuk of schedelbreuk, en ga zo maar door.

Bij een val of sprong kantelt het hondje met het hoofdje naar beneden waarbij eerst het hoofdje tegen de grond smakt. Dit komt door hun zwaarder voorlichaam en hun korte pootjes.

Een Shih-Tzu is niet te vertrouwen, dus voorkomen is beter dan genezen. Hou hem steeds stevig vast. Laat hem nooit dragen door kleine kinderen. Een Shih-Tzu is ook geen speelpop.

Op een trimtafel is het steeds aan te raden hem vast te maken aan de voorziene beugel. Indien je hem niet vastmaakt, hou hem steeds aan een pootje vast. Verlies hem zeker niet uit het oog.

Tijdens het vervoeren in de wagen plaats je de Shih-Tzu het best in een speciale autozetel met aangepaste veiligheidsgordel ontworpen voor huisdieren of maak de gewoonte hem te vervoeren in zijn banche. Zo voorkom je zelf ongevallen en is de hond ook veilig bij een eventueel ongeval.

Het is aan te raden de hond niet te laten springen en geen trappen te laten lopen alvoor deze volwassen is.
Heb je toch trappen en zijn deze onvermijdelijk voor het hondje, maak dan een loopbrug met een laagje antislip. Deze zijn ook verkrijgbaar in de handel.

De volgende keer dat uw Shih Tzu probeert te vliegen, denk aan zijn veiligheid. (HJ)